Altres 228 agents de la Policia Nacional s'han integrat en el dispositiu multinacional de seguretat al costat de la Policia Nacional de França

Dos esportistes d'elit de la Policia Nacional participen en els JJOO de París 2024

Saúl Craviotto, que ja compta amb cinc medalles aconseguides en les quatre edicions anteriors dels Jocs Olímpics, competirà en la modalitat K4 500 de piragüisme

Mónica Carrió, delegada de Participació Ciutadana en la localitat valenciana d'Alzira, va participar com a esportista en Sidney 2000 i ara ho fa com a jutgessa internacional d'halterofília

06/08/24

Els Jocs Olímpics de París 2024 comptaran amb la participació de dos esportistes d'elit i membres de la Policia Nacional. Són Saúl Craviotto, que tornarà a competir en piragüisme, i Mónica Carrió, qui ja va participar en Sidney 2000 -en els primers jocs olímpics en els quals les dones van competir en halterofília- i que acudirà en esta ocasió com a jutgessa internacional d'esta disciplina esportiva.

Craviotto, destinat a Gijón, competirà en piragüisme, concretament en la modalitat K4 500. Afronta el desafiament d'aconseguir una nova medalla olímpica per a convertir-se, d'esta manera, en l'esportista espanyol amb més medalles de la història. En estos moments compta amb cinc  –dos d'or, altres dos de plata i una de bronze-, i pot convertir-se també en el primer espanyol a pujar al podi en cinc edicions diferents, doncs ja ho va fer a Pequín 2008, Londres 2012, Rio de Janeiro 2016 i Tòquio 2020.

Mónica Carrió, nascuda en 1977, és la delegada de Participació Ciutadana de la Policia Nacional en la localitat valenciana d'Alzira, la seua ciutat natal. Compta amb dos medalles mundials sènior d'halterofília -plata i bronze-, ha sigut campiona de la Unió Europea en tres ocasions i ha aconseguit set medalles en campionats d'Europa Sènior. Va ser, a més, campiona del món junior i deu vegades campiona d'Espanya. Serà la primera espanyola que haurà participat en uns Jocs Olímpics com a esportista i com a jutgessa. Com a esportista va competir en Sidney 2000 i, des d'aleshores, ha hagut d'afrontar un llarg camí per a arribar a este nou repte que assumix a París 2024. És jutgessa internacional d'halterofília des de l'any 2010, i en estos moments és, també, vice-presidenta de la Real Federació Espanyola d'Halterofília.

Se sumen al dispositiu de seguretat

Un total de 228 agents de la Policia Nacional formen part del dispositiu multinacional de seguretat que s'ha traslladat fins a París per a participar, integrats amb els membres de la Policia Nacional de França, en la XXXIII edició dels Jocs Olímpics i Paralímpics d'Estiu.

Concretament, els agents espanyols s'han desplegat en les ciutats franceses de París, Bordeus, Tolosa de Llenguadoc, Niça, Perpinyà i Hendaia. Són membres de la Unitat Aèria de la Policia Nacional (antidrones), de la Divisió de Cooperació Internacional, de les unitats especials de Cavalleria, Guies Canins, Unitats d'Intervenció Policial i Brigada Mòbil-Policia en el Transport. També es troben desplegats en territori francés agents de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, amb funcionaris especialitzats en control de fronteres i detecció de documents falsos, entre uns altres.

Tots els agents desplaçats compten amb el suport sobre el terreny de coordinadors de seguretat, personal facultatiu i auxiliar (veterinaris), a més del suport de la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a França. El contingent de la Policia Nacional ha desplaçat a més deu agents canins i deu cavalls de les unitats especials, així com 16 vehicles, drons i sistemes antidrones.

Els agents policials s'han desplaçat amb el seu propi equipament per a realitzar activitats operatives en llocs requerits per les autoritats franceses, i estan realitzant patrulles de seguretat ciutadana de vigilància i prevenció de la delinqüència al costat dels agents francesos.