En la localitat de Pozuelo de Alarcón

Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de vehicles per a desballestar-los i vendre'ls per a peces

Els seus tres integrants han sigut arrestats com a presumptes autors de més de 50 il·lícites comeses a Madrid, Toledo, Segòvia i Àvila causant un perjuí superior a 250.000 euros

En ocasions robaven peces amb gran valor en el mercat de segona mà i, posteriorment, les enterraven per a dificultar la seua localització o cremaven els vehicles per a destruir proves

31/07/24

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Segòvia i de la Policia Municipal de Pozuelo de Alarcón, han desarticulat un entramat criminal compost per tres individus dedicat al robatori de vehicles i peces d'estos per a la seua posterior venda. Van cometre més de 50 fets en les províncies de Madrid, Toledo, Segòvia i Àvila arribant a causar un perjuí de més de 250.000 euros. En ocasions, una vegada sostretes les peces d'alt valor les enterraven per a dificultar la seua localització en una finca rústica de la localitat d'Almorox (Toledo) o, fins i tot, cremaven els vehicles per a destruir proves que els pogueren incriminar.

La investigació es va iniciar al gener del present any quan els agents, després d'aconseguir relacionar diverses sostracions tant de vehicles com de peces procedents dels mateixos, van identificar a un grup criminal format per tres hòmens. Les indagacions van acreditar que estos haurien participat en la sostració de 17 vehicles en la localitat de Pozuelo de Alarcón i, a través de la col·laboració policial, els van vincular amb altres robatoris comesos per tota la geografia nacional, comptabilitzant fins al moment més de 50 fets

Entre els integrants de l'organització es trobaven dos hòmens que es dedicaven a cometre les sostracions i un tercer, pare d'un dels anteriors, que s'encarregava de desballestar els vehicles i ocultar-los en una finca rural de la localitat d'Almorox (Toledo).

Ocultaven peces de vehicles baix terra

Les perquisicions policials van portar als investigadors a la realització de dos registres, un en la localitat de Pozuelo de Alarcón i un altre en el citat municipi d'Almorox. En este segon escenari van ser confiscades nombroses peces robades de vehicles com a tapes de motors, altaveus, llandes, radiadors, silenciadors o embragatges. Va ser necessari l'ús de maquinària especialitzada en excavació i georradar per a localitzar vehicles i peces que l'organització criminal havia enterrat en les finques per a evitar la seua localització.

Per estos fets, els tres hòmens van ser detinguts com a presumptes autors de més de mig centenar de fets delictius, passant a la disposició de l'autoritat judicial com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, robatoris i furts d'ús de vehicles, danys, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal.

A dia d'hui la investigació continua oberta per al total esclariment dels fets, no descartant-se l'aparició de més víctimes i fets relacionats.