Rejuvenecimiento de la flota

La Policia Nacional incorpora 55 nous vehicles per a la UIP i la UPR

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha conegut este matí els detalls tècnics dels vehicles de mà d'especialistes de l'Àrea d'Automoció

En sis anys, la flota de vehicles de la Unitat d'Intervenció Policial s'ha incrementat en un 12,13%, mentre que la de la Unitat de Prevenció i Reacció ho ha fet en un 30,45%

Presentació furgonetes

18/07/24

Un total de 55 nous vehicles s'incorporen a les flotes de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) i de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) de la Policia Nacional. El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha conegut, de mà d'especialistes de l'Àrea d'Automoció, els detalls tècnics dels nous vehicles durant una visita duta a terme en el Complex Policial de Canilles, a Madrid, al costat del director adjunt operatiu, José Ángel González, i responsables de la Subdirecció General de Logística i Innovació.

Concretament, 28 d'ells, tipus furgó, es destinaran a la UIP i 27, tipus furgoneta  a la UPR, la qual cosa suposa que la Unitat d'Intervenció Policial veja incrementada la seua flota en un 12,13% durant els últims sis anys, passant dels 478 vehicles que tenia en 2018 als 536 que té en estos moments, mentre que la Unitat de Prevenció i Reacció ho fa en un 30,45% en passar de 289 vehicles als 377 amb els quals explica en l'actualitat.

Este increment de vehicles des de 2018 fins a 2024 suposa, a més, un rejuvenecimiento d'un 32,42% per a la flota de la UIP i d'un 22,23% per a la de la UPR.

A estes 55 furgonetes policials entregades hui se sumaran més de 150 que s'entregaran durant enguany i el que vé, vehicles inclosos en el Pla de Renovació de la Flota de la UIP i la UPR que la Direcció general de la Policia està duent a terme per a la modernització de l'equipament mòbil d'estes unitats policials.

Millores en els nous vehicles

Els nous vehicles assignats a la UIP i a la UPR incorporen una sèrie de millores que els diferencien dels anteriors. Tots ells compten amb canvi automàtic, i incorporen una reixa davantera proveïda de millores en l'acabat, en la resistència i en la facilitat d'instal·lació. A més, s'han renovat els armeros, que ara estan preparats per a portar diferents models d'armes llargues. En el cas dels vehicles destinats a la UIP, també s'ha reforçat la protecció antivandálica en incrementar-se el grossor de policarbonat de 6 a 8 mil·límetres.

 

Furgoneta UPRFurgoneta UIP