Davant el pròxim període vacacional

La Policia Nacional al costat d'Airbnb i Confiança Online s'unixen per a conscienciar sobre les estafes en lloguers vacacionals

En les setmanes en les quals la majoria d'espanyols reserva les seues vacacions d'estiu, és quan els estafadors aprofiten per a desplegar totes les seues tretas: pàgines web clonades, missatges de text amb parany, correus electrònics sospitosos i la utilització de les xarxes socials

Segons les dades amb els quals explica un estudi realitzat per Airbnb quasi la mitat dels enquestats és incapaç d'identificar una pàgina web falsa de vacacions, viatges o allotjaments

Seguir determinats consells com evitar accedir a enllaços web que no esperem, sospitar d'ofertes massa econòmiques o depòsits massa alts, així com triar adequadament el mètode de pagament, poden evitar que siguem víctimes d'este tipus d'estafes

28/05/24

La Policia Nacional al costat d'Aribnb i Confiança Online alerten per a evitar el frau per estafes en lloguers vacacionals davant l'arribada de les vacacions estivals. Segons les dades amb els quals explica un estudi realitzat per Airbnb, quasi la mitat dels enquestats confessa que és incapaç d'identificar una pàgina web falsa de vacacions, viatges o allotjaments.

Just en les setmanes en les quals la majoria d'espanyols reserva les seues vacacions d'estiu, és quan els estafadors aprofiten per a desplegar totes les seues tretas: pàgines web clonades, missatges de text amb parany, correus electrònics sospitosos i la utilització de les xarxes socials.

La Policia Nacional, Airbnb i els experts en seguretat en línia de Confiança Online posen en marxa una campanya conjunta per a ajudar als viatgers a detectar el frau en les reserves d'estades i allotjaments durant l'època més intensa de reserves per a la temporada, que té lloc la primera setmana de juliol.

Un dels fraus més comuns en tots els grups d'edat és el phishing, una tècnica que consistix a guanyar-se la confiança de les persones perquè compartisquen informació confidencial a través de correus electrònics, missatges de text o telefonades falses.

Consells per a evitar estafes vacacionals

1.      Mai faces clic en enllaços que no esperes – Els enllaços fraudulents i documents sospitosos en adjunt en correus electrònics estan dissenyats per a redirigir-te a llocs web falses dissenyades per a paréixer-se a pàgines amb les quals estàs familiaritzat, però que poden enganyar als usuaris perquè revelen informació personal com a contrasenyes i nombres de targetes de crèdit.

2.      Cura amb les ofertes sospitosament barates o els depòsits alts – Si una oferta o promoció pareix massa bona per a ser veritat, podria ser una estafa i és millor acabar tota comunicació immediatament.

3.      Roman en la plataforma per a reservar, pagar i comunicar  – És més segur reservar i pagar les estades a través de la plataforma per a aprofitar els processos segurs i les polítiques de reembossament en Airbnb. Si algú et demana que isques de la plataforma, notifica-ho.

4.      Utilitza una contrasenya diferent per a cada compte que crees i habilita l'autenticació de dos factors – Si les teues dades es veuen compromesos en línia, els estafadors poden accedir a la teua informació personal i utilitzar-la per a controlar els teus comptes.

La Policia Nacional aconsella que, ara que ens acostem a la temporada d'estiu, els viatgers han d'extremar les precaucions en fer les seues reserves. Si has sigut estafat denuncia els fets en qualsevol comissaria de la Policia Nacional. Per a ajudar en la investigació, assegura't de proporcionar tota la informació que tingues, ja siguen rebuts de pagament, captures de pantalla o qualsevol detall de contacte rellevant.

Tiziana Tallaro, Directora General de Confiança Online, afig: “Les vacacions estan molt a la vora i les dades d'estudi revelen que el frau en línia pot afectar a persones de totes les edats. Els viatgers poden evitar estafes sent cautelosos quan naveguen per internet, avaluant les ofertes que se'ns presenten, sovint massa bones per a ser veritat, i assegurant-se que els mètodes de pagament que utilitzen són segurs. Per tant, és essencial seguir els consells desenvolupats amb la Policia Nacional i reservar, pagar i comunicar-se a través de plataformes de confiança com Airbnb”.

Tara Bunch, Directora Global d'Operacions:  "Ara que els espanyols planegen reservar les seues vacacions d'estiu, els estafadors intentaran aprofitar-se de qui vagen en busca de una bona oferta, la qual cosa significa que és més important que mai estar alerta, així com tindre en compte els consells que hem desenvolupat en col·laboració amb Confiança Online i la Policia Nacional. Animem als nostres hostes a comunicar-se, reservar i pagar sempre a través d'Airbnb, on comptem amb processos de pagament segurs i la protecció d'AirCover per a garantir que els problemes siguen casos aïllats en la plataforma".

Com a part dels esforços d'Airbnb per a ajudar a mantindre segura la comunitat, la plataforma compta amb mesures de seguretat per a protegir les estades reservades en Airbnb, com els processos de pagament segurs. A més, Airbnb anima als usuaris a informar sobre qualsevol pàgina web sospitosa o correu electrònic de phishing per a poder investigar-los, denunciar-los a través de terceres parts i prendre mesures addicionals. En un període de 12 mesos, l'equip d'Airbnb va detectar i va mitigar quasi 2.500 dominis de phishing de tercers a tot el món.

Per a més informació sobre com reservar un viatge de manera segura, descarrega les guies en línia de Confiança Online ací.