En la província de València

La Policia Nacional deté a una dona per la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals

Realitzava la venda de les entrades a través de diferents plataformes de compra-venda, utilitzant fins a 14 números de telèfon diferents i es posava en contacte amb les seues víctimes, realitzant fins i tot videollamadas arribant a utilitzar per al frau documentació d'altres persones

Hi ha 58 persones afectades, si ben no es descarta l'existència de més víctimes, a les quals van vendre entrades falsificades i en alguns casos no van arribar a rebre document algun encara que

Els diners acabava en alguna dels set comptes bancàries que la detinguda posseïa en diferents entitats

04/12/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la província de València a una dona per la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals. L'ara detinguda, realitzava la venda de les entrades a través de diferents plataformes de compra-venda, utilitzant múltiples números de telèfon, comptabilitzant-se fins a 14 línies diferents. Per a intentar aparentar seguretat i procedir a l'engany es posava en contacte amb les seues víctimes, realitzant fins i tot videollamadas, així com la utilització de documentació d'altres persones.

S'han detectat 58 víctimes d'este delicte, en haver-hi mercat entrades falses per a diversos esdeveniments, encara que és presumible que el nombre siga significativament major. Els diners acabava en alguna dels set comptes bancàries que la detinguda posseïa en diferents entitats. Les víctimes rebien entrades falsificades i en altres ocasions, no arribaven a rebre document algun.

La investigació es va iniciar arran d'un correu electrònic rebut en fraudeinternet@policia.es

En aquest correu electrònic els agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència reben missatges de ciutadans per a reportar i informar de problemes que han patit o dels quals tenen coneixement d'estafes en Internet o a través de comerç electrònic. En este cas, es va rebre avís per part d'una persona que hi havia mercat entrades per a un concert, les quals havia pagat per reintegrament en un caixer i una vegada abonades, el venedor ho va bloquejar i mai va arribar a rebre-les.

Després d'esta informació i amb l'avanç de la investigació es van trobar nous anuncis de venda fraudulenta d'entrades, noves víctimes, nous mitjans de pagament i modus operandi. Molts dels abonaments es realitzaven a través d'un codi a una entitat bancària, on la persona que rep el pagament es trasllada a un caixer determinat, introduïx el codi i extrau els diners en efectiu, la qual cosa dificulta la identificació al no haver d'introduir dades de filiació. Per a major dificultat, després de la visualització de les càmeres de videovigilancia dels caixers s'observa com la detinguda utilitzava ulleres, gorres i caputxes per a evitar la seua identificació.Abans de formalitzar la venda, enviava a les seues víctimes, còpies de documentacions de persones que havien denunciat el seu robatori. Els fets investigats van ser perpetrats des de gener de 2023.

Set comptes bancaris per a rebre els pagaments

Les perquisicions policials van llançar com a resultat que la presumpta autora tenia diversos comptes bancaris oberts al seu nom, concretament set, i que havia rebut més de 130 pagaments per les entrades fraudulentes, a través d'una aplicació d'enviament de diners, dirigida a estos comptes.

En ocasions, la detinguda no enviava cap document als perjudicats i en unes altres, els remetia entrades falsificades. Davant la creença de l'autenticitat de les entrades, els compradors es personaven en els esdeveniments i en intentar accedir, els informaven que les seues entrades no eren vàlides, la qual cosa causava un dany moral afegit a l'econòmic, en haver-se hagut de desplaçar al lloc de l'esdeveniment, moltes vegades a centenars de quilòmetres de distància dels seus domicilis.

Després de les perquisicions es va localitzar i va detindre a la investigada, a la qual se li imputa els delictes d'estafa agreujada, falsedat documental i usurpació d'estat civil.