Operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Detinguts dos membres d'un grup especialitzat a robar caixes fortes d'hotels en diferents punts de la Unió Europea

En España se les atribuye 14 robos con fuerza en la ciudad de Barcelona y dos en Alicante

Los detenidos forzaban las cajas fuertes, haciendo un agujero en el lateral para romper los pistones de las cajas. Los robos se produjeron en distintos hoteles, y los autores consiguieron robar más de 50.000 euros y varias joyas

La investigación se ha realizado en coordinación con EUROPOL ya que este grupo criminal operaba, además de en España, en Alemania, Portugal, Austria y República Checa

14/07/23

Agentes de la Policía Nacional, en una operación conjunta con los Mossos d’Esquadra, han detenido a dos miembros de un grupo especializado en robar cajas fuertes de hoteles en diferentes puntos de la Unión Europea. En España se les atribuye 14 robos con fuerza en la ciudad de Barcelona y dos en Alicante. Los detenidos forzaban las cajas fuertes, haciendo un agujero en el lateral para romper los pistones de las cajas. Los robos se produjeron en distintos hoteles, y los autores consiguieron robar más de 50.000 euros y varias joyas. La investigación se ha realizado en coordinación con EUROPOL ya que este grupo criminal, además de en España, en Alemania, Portugal, Austria y República Checa.

En una entrada i registre efectuada en un domicili el 4 de juliol en Vilajoiosa (Alacant) s'ha intervenut un Joc per a entrar en habitacions i per a obrir les caixes fortes, 1.000 € en efectiu, joies possiblement sostretes, targetes d'hotels i diferents peces que portaven en el moment dels fets. També s'ha intervenut un vehicle.

Els autors aconseguien accedir a les habitacions dels hotels sense deixar rastre algun. Una vegada en l'interior, forçaven la caixa forta fent una perforació en el lateral de la mateixa, a l'altura dels pistons, per a trencar-los i alliberar així el mecanisme de tancament de la porta de la caixa. Quan estava oberta, es portaven els diners i les joies que els clients de l'hotel havien deixat, però no els passaports o altres documents personals.

Obstaculitzen en els hotels haciendose passar per clients

Els detinguts obstaculitzen en l'hotel fent-se passar per clients i buscaven possibles víctimes que eixien de la seua habitació, per a accedir a l'interior i robar els objectes que depositaven en les caixes fortes.

En alguna ocasió havien arribat a allotjar-se en l'hotel la nit anterior per a fer control dels diferents clients que s'allotjaven en les habitacions i triar així a els qui creien que podien tindre diners en efectiu guardat en les caixes fortes.

Durant la investigació es va celebrar una reunió operativa amb altres països europeus (Europol) per a creuar dades d'intel·ligència que han servit per a situar i al final detindre als investigats. Els detinguts tenien una alta mobilitat per tot el territori europeu, i algunes de les persones que havien col·laborat amb ells estan ingressades a la presó en diferents països d'Europa (Àustria i Portugal). Este grup criminal operava, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i la República Txeca.

Les dos persones detingudes van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial. La investigació seguix oberta i no es descarta la detenció d'alguna persona més.