Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulada una organització criminal dedicada a la importació, fabricació i distribució a gran escala de SARMS

Los SARMS (Moduladores Selectivos de los Receptores de Andrógenos) son medicamentos con efectos anabolizantes que los investigados importaban en polvo desde terceros países para, posteriormente, elaborar los y distribuirlos en estado líquido en el interior de envases de formato gotero

El producto era ofertado a través de una página web y de redes sociales, donde diferentes perfiles de entrenadores personales y fisicoculturistas promocionaban de forma activa su consumo bajo la premisa de mejorar las capacidades físicas o deportivas

Los agentes han detenido a cinco personas y han realizado seis registros en las provincias de Castellón, Granada y Madrid, fruto de los cuales han incautado 10.000 goteros con SARMS listos para su distribución, así como numeroso material utilizado para su fabricación, acondicionamiento y envío, y 30.000 euros en efectivo

26/05/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una organització criminal dedicada a la importació, fabricació i distribució a gran escala de SARMS. Els SARMS (Moduladors Selectius dels Receptors d'Andrògens) són medicaments amb efectes anabolizantes que els investigats importaven en pols –des de tercers països- per a, posteriorment, elaborar-los i distribuir-los en estat líquid en l'interior d'envasos de format goter.

El producte era oferit a través d'una pàgina web i de xarxes socials, on diferents perfils d'entrenadors personals i fisicoculturistas promocionaven de forma activa el seu consum baix la premissa de millorar les capacitats físiques o esportives. Els agents han detingut a cinc persones  i han realitzat sis registres en les províncies de Castelló, Granada i Madrid, fruit dels quals han confiscat 10.000 goters amb SARMS llests per a la seua distribució, així com nombrós material utilitzat per a la seua fabricació, condicionament i enviament, i 30.000 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar el passat any quan agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van tindre coneixement de l'existència d'una organització criminal presumptament dedicada a la importació, fabricació i distribució de medicaments denominats Moduladors Selectius dels Receptors d'Andrògens (SARMS) la distribució dels quals es troba prohibida a Espanya.

Oferits a través de xarxes socials i distribuïts mitjançant empreses de logística

L'organització importava els medicaments des de tercers països en pols per a, posteriorment, elaborar-los i distribuir-los en estat líquid en l'interior d'envasos de format goter. Per a açò, es valien de la col·laboració d'un laboratori, situat en la província de Granada, on barrejaven el producte amb els excipients necessaris que ho feien apte per al seu consum. A més, en el laboratori es duia a terme la primera fase de condicionament dels medicaments; açò és, l'envasament en flascons goter, la col·locació de la corresponent etiqueta i la seua introducció en les caixes amb el format dissenyat pel client.

Una vegada preparats els goters, els investigats els enviaven a empreses de logística on s'encarregaven de la preparació final dels paquets per al seu enviament als receptors situats en la península, les Illes Canàries i diferents països de la Unió Europea.

Finalment, realitzaven la venda a través d'una pàgina web on s'oferien les diferents varietats de SARMS. En esta, a més, es trobaven enllaços a diferents perfils de xarxes socials, associades principalment a entrenadors personals i fisicoculturistas, en els quals promocionaven de forma activa el seu consum baix la premissa de millorar les capacitats físiques o esportives.

Sis registres en les províncies de Castelló, Granada i Madrid

La investigació ha finalitzat amb la detenció de cinc persones -si bé hi ha altres cinc investigades- i la pràctica de sis registres en les províncies de Castelló, en una empresa logística de Madrid i en un laboratori de Granada. Dels registres realitzats a Castelló, cal destacar el d'un gimnàs on els agents van localitzar una gran quantitat de SARMS ja preparats per a la seua venda i distribució, així com vials, pots i xeringues d'altres medicaments anabolizantes esteroides.

Com a resultat de l'operació, s'han intervenut 10.000 goters amb SARMS completament preparats i condicionats per a la seua distribució, 870 litres d'excipient, 25 quilos de principi actiu, 15.000 envasos buits, taps amb goter, etiquetes i cartonajes. Així mateix, s'han confiscat 2.000 dosi d'altres medicaments esteroides anabolizantes i 30.000 euros en efectiu.