Localitzat a Madrid en una operació en col·laboració amb la Policia Federal brasilera

La Policia Nacional deté a un fugitiu internacional buscat en Brasil per nombrosos atracaments

El detingut té vincles amb el “Comando Vermelho” una de les organitzacions criminals més importants de Brasil, dedicada al narcotràfic, extorsió, robatoris, segrestos i sicariato

Condemnat per la justícia brasilera a 15 anys de presó per la perpetración de nombrosos atracaments al febrer de 2019

28/04/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un fugitiu internacional buscat per Brasil. L'arrestat és considerat autor de diversos atracaments amb arma de foc i se li vincula amb una de les organitzacions criminals més importants de Brasil, denominada “Comando Vermelho”, dedicada al narcotràfic, extorsió, robatoris, segrestos i sicariato, comptant amb al voltant de 50.000 combatents en actiu. El fugitiu ha sigut condemnat per la justícia brasilera a 15 anys de presó per la comissió de nombrosos atracaments al febrer del 2019, en el municipi brasiler de Goianápolis.

La investigació per a localitzar al fugitiu es va iniciar en rebre informació per part de la Policia Federal de Brasil, indicant que el fugitiu podria trobar-se en la ciutat de Madrid. En llaures a determinar la ubicació, entorn social, personal i familiar del pròfug els investigadors van realitzar gestions per a confirmar la seua presència en la capital. 

Gràcies a les gestions realitzades pels investigadors i la informació rebuda per part de l'Agregat en el Consolat de Brasil a Madrid, es va aconseguir centrar la seua possible ubicació, articulant dispositiu de vigilància i seguiment, mentre es continuaven gestions urgents amb Brasil a l'espera de la recepció de l'Orde Internacional de Detenció que permetera la seua detenció.

Fruit de l'estreta col·laboració amb les autoritats brasileres i el continu intercanvi d'informació, una vegada es va aconseguir a través dels contactes internacionals aconseguir la vigència de la reclamació judicial internacional i consegüent notícia roja d'INTERPOL, de manera immediata es va procedir a la detenció del fugitiu. Va poder ser ràpidament reconegut gràcies als nombrosos tatuatges que portava per tot el cos, que feien al·lusió, segons es va constatar amb les autoritats de Brasil, a la seua trajectòria criminal en l'organització.

Els fets concrets pels quals se li busca es remunten al mes de febrer de 2019 en el municipi de Goianápolis, de l'estat de Goiás (Brasil), quan el detingut, sobre les 9 d'el matí, en unió amb altres dos persones, va robar un vehicle i un dispositiu mòbil mitjançant amenaces i armes de foc. Posteriorment va repetir el mateix procediment amb altres víctimes a les quals va sostraure diners en efectiu. A més, va tractar de robar un segon vehicle, sent frustrat este intent.