Operació conjunta de la Policia Nacional i de l'Agència Tributària al costat de la Policia Marítima de Portugal

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al trànsit d'espècies protegides

Intervenuts més de 400 quilos d'angules pescades de forma il·legal en el riu Miño sense les preceptives llicències i permisos

Detingudes dos persones a Pontevedra i realitzades dos entrades i registres on s'han intervenut prop de 77.000 euros, mentre que a Portugal s'han realitzat nou entrades i registres, imputades 11 persones i intervenuts sis vehicles

16/03/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb el Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Policia Marítima de Portugal i la Unitat Adscrita de Galícia, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada, presumptament, al trànsit d'espècies protegides. Han sigut intervenuts 400 quilograms d'angules i dos persones han sigut detingudes a Pontevedra, a més de realitzar-se dos entrades i registres, amb la col·laboració de veterinaris del Servici de Guardacostes de la Xunta de Galícia, on s'ha intervenut prop de 77.000 euros. A més, a Portugal s'han dut a terme nou entrades i registres, imputades 11 persones i intervenut sis vehicles.

Els principals membres d'esta organització estaven a Portugal, amb ramificacions a Espanya, i es dedicaven a l'adquisició, emmagatzematge, distribució i fins i tot exportació d'angules pescades de forma il·legal en el riu Miño mancant de permisos i llicències corresponents.

Després de recaptar indicis suficients, els investigadors van decidir explotar l'operació en tots dos països, fent ús per a açò dels diferents mecanismes de coordinació i col·laboració policial internacional.

A Espanya es van realitzar dos entrades i registres i es van arrestar a dos persones a Pontevedra. Els agents van intervendre quasi 77.000 euros i 400 quilograms d'angules que van quedar a la disposició del Jutjat en virtut de dos Ordes Europeus d'Investigació procedents de Portugal i tramitades a través d'EUROJUST.

A Portugal, la Policia Marítima, a més de participar en les actuacions desenvolupades a Espanya, va realitzar nou entrades i registres i va imputar a altres 11 persones com a membres de la presumpta organització criminal internacional. També es van intervendre sis vehicles.

A tots els arrestats se'ls imputa presumptes delictes de trànsit d'espècies protegides, falsedat documental, frau d'IVA i possibles infraccions de contraban.