Operació conjunta de la Policia Nacional i de l'Agència Tributària al costat de la Policia Marítima de Portugal

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al trànsit d'espècies protegides

Intervenuts més de 400 quilos d'angules pescades de forma il·legal en el riu Miño sense les preceptives llicències i permisos

Detingudes dos persones a Pontevedra i realitzades dos entrades i registres on s'han intervenut prop de 77.000 euros, mentre que a Portugal s'han realitzat nou entrades i registres, imputades 11 persones i intervenuts sis vehicles

16/03/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb el Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Policia Marítima de Portugal i la Unitat Adscrita de Galícia, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada, presumptament, al trànsit d'espècies protegides. Han sigut intervenuts 400 quilograms d'angules i dos persones han sigut detingudes a Pontevedra, a més de realitzar-se dos entrades i registres, amb la col·laboració de veterinaris del Servici de Guardacostes de la Xunta de Galícia, on s'ha intervenut prop de 77.000 euros. A més, a Portugal s'han dut a terme nou entrades i registres, imputades 11 persones i intervenut sis vehicles.

Los principales miembros de esta organización estaban en Portugal, con ramificaciones en España, y se dedicaban a la adquisición, almacenaje, distribución e incluso exportación de angulas pescadas de forma ilegal en el río Miño careciendo de permisos y licencias correspondientes.

Tras recabar indicios suficientes, los investigadores decidieron explotar la operación en ambos países, haciendo uso para ello de los diferentes mecanismos de coordinación y colaboración policial internacional.

En España se realizaron dos entradas y registros y se arrestaron a dos personas en Pontevedra. Los agentes intervinieron casi 77.000 euros y 400 kilogramos de angulas que quedaron a disposición del Juzgado en virtud de dos Órdenes Europeas de Investigación procedentes de Portugal y tramitadas a través de EUROJUST.

En Portugal, la Policía Marítima, además de participar en las actuaciones desarrolladas en España, realizó nueve entradas y registros e imputó a otras 11 personas como miembros de la presunta organización criminal internacional. También se intervinieron seis vehículos.

A todos los arrestados se les imputa presuntos delitos de tráfico de especies protegidas, falsedad documental, fraude de IVA y posibles infracciones de contrabando.