En una operació en el marc de la xarxa ENFAST

La Policia Nacional deté a Madrid a un fugitiu buscat per les autoritats de Croàcia per delictes violents

L'arrestat tenia en vigor una reclamació judicial emesa per fets esdevinguts l'any 2019, on es va veure implicat en una baralla en la qual va produir greus lesions a la seua víctima

El pròfug estava inclòs en la llista dels European Most Wanted d'Europol, i va ser arrestat en un cèntric hotel de Madrid quan va acudir a reunir-se amb la seua parella

27/02/23

Agents de la Policia Nacional, en el marc de la xarxa ENFAST –European Network of Fugitive Search Teams-, han detingut a Madrid a un fugitiu d'origen croat de perfil molt violent. Buscat per les autoritats del seu país, es trobava implicat en delictes greus que van produir gran alarma social en el país bàltic i pels quals s'enfronta a cadena perpètua.

El detingut era reclamat per uns fets que es remunten a mitjan any 2019, quan es trobava en una discoteca de Croàcia i es va veure implicat en una baralla en la qual va propinar una brutal palissa a una altra persona que va patir fractures i pèrdua de peces dentals.

Ampli historial delictiu

Esta acció delictiva s'unix a l'autoria d'altres fets delictius greus pels quals estava sent investigat i pels quals fins i tot ja havia passat per presó. A més, un mes abans d'estos fets havia tractat d'assassinar amb un arma de foc a un altre home en el seu país d'origen.

El pròfug figurava en la llista dels European Most Wanted d'Europol i la seua localització es va tractar en el marc de la col·laboració i cooperació policial internacional a través de la xarxa ENFAST per a la cerca de fugitius.

Les investigacions dels agents van centrar al fugitiu en l'est del nostre país, arribant a determinar que havia romàs gran part del passat nadal en l'illa d'Eivissa i des d'on posteriorment es va traslladar a Barcelona.

Els investigadors de la Policia Nacional van esbrinar que s'havia citat amb la seua parella en un hotel cèntric de Madrid el passat dia 20 de febrer, aprofitant el factor sorpresa i extremant les mesures de seguretat per a arrestar al pròfug. Entre les seues pertinences es va localitzar documentació falsificada amb la qual pretenia eludir les accions policials i evitar ser descobert.