Gràcies a la col·laboració ciutadana a través del perfil de Twitter @policia

La Policia Nacional desarticula un grup criminal implicat en l'homicidi d'un home al que van assaltar per a robar-li la caixa forta

Un total de nou persones han sigut detingudes les quals van planificar cometre un robatori amb violència en la vivenda de la víctima en el districte madrileny de Puente de Vallecas, a la qual van emmordassar, van emmanillar i van torturar, causant-li la mort

El cadàver va ser trobat unes 30 hores després, trobant-se el pestell de la porta actiu des de l'interior, la qual cosa impedia l'accés al domicili

Els investigadors van localitzar una etiqueta en l'escenari del crim procedent d'un comerç on els presumptes autors van adquirir guants de làtex i cinta americana emprats en els fets, sent un element crucial per a la seua identificació

Foto etiqueta súper basar

10/11/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal implicat en la mort d'un home al que van assaltar per a robar-li la caixa forta. Un total de nou persones han sigut detingudes les quals van planificar cometre un robatori amb violència en la vivenda de la víctima en el districte madrileny de Puente de Vallecas, a la qual van emmordassar, van emmanillar i van torturar, causant-li la mort. El cadàver va ser trobat unes 30 hores després, trobant-se el pestell de la porta actiu des de l'interior, la qual cosa impedia l'accés al domicili. Els investigadors, després d'una primera inspecció ocular, van localitzar una etiqueta en l'escenari del crim procedent d'un comerç on els presumptes autors van adquirir guants de làtex i cinta americana emprats en els fets, sent un element crucial per a la seua identificació.

Arran d'una publicació en el compte de Twitter @policia, en la qual se sol·licitava col·laboració ciutadana urgent per la comissió d'un delicte greu, adjuntant-se la fotografia d'esta etiqueta, es van rebre un gran nombre de missatges que van facilitar les labors d'investigació.

Els fets van ocórrer el 28 de novembre de l'any passat, quan els agents van ser alertats per familiars i amics de la víctima davant l'absència de notícies seues, desplaçant-se efectius de seguretat ciutadana al seu domicili en carrer Serra Toledana de Madrid a fi de comprovar l'estat d'esta persona. Una vegada allí, van comprovar que la porta es trobava tancada amb pestell per la part interior, per la qual cosa va ser necessària la intervenció d'un manyà per a permetre l'accés. Just darrere de la porta, van localitzar el cadàver d'un home el qual es trobava semidesnudo, emmordassat amb cinta americana i emmanillat amb una brida, presentant signes de violència. Fins a a el lloc es van desplaçar agents del grup V d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid que es van fer càrrec de la investigació.

Etiqueta taronja amb la inscripció: “SUPER BASAR”

Després de la primera inspecció ocular duta a terme en l'escenari del crim, els agents van trobar una etiqueta taronja amb una inscripció que podria correspondre's amb el nom de la tenda en la qual els presumptes autors haurien adquirit guants de làtex i cinta americana utilitzats en en l'il·lícit, tractant-se d'un element de gran interés per als investigadors. A més, van comprovar que solament una de les estades de la casa es trobava revolta i amb signes de força, el dormitori i vestidor de la víctima, esbrinant que aquest desorde tenia com a objectiu el robatori de la caixa forta allí oculta.

Van utilitzar ganivets de cuina per a desanclar la caixa forta

Avançades les perquisicions i una vegada identificat l'home mort, els agents van poder determinar que els autors van assaltar el domicili sabent que la víctima es trobava en l'interior a fi d'aconseguir el codi d'obertura de la caixa forta, portant material per a la seua immobilització, la qual cosa demostra una clara planificació i perfecte repartiment de tasques entre els implicats. Els mateixos es van veure finalment obligats a emprar ganivets de cuina per a desanclar la caixa forta davant la negativa de la víctima a facilitar la combinació, desencadenant en el fatal desenllaç.

Les indagacions van permetre concretar el moment exacte en el qual es va produir l'atac, sent el dia anterior a la troballa del cos. De forma paral·lela, els policies van treballar entorn de/entorn de l'etiqueta intervenuda, iniciant una dificultosa labor de localització del comerç. Es van inspeccionar multitud d'establiments de la zona i fins i tot es va estendre la cerca a altres districtes i localitats de Madrid, sent estes gestions infructuoses. Donada la urgència i gravetat de la situació, es va realitzar una crida a la col·laboració ciutadana a través del perfil de Twitter @policia, creant una gran repercussió que va provocar la recepció de milers de missatges. Després de l'anàlisi de totes les informacions, els agents van aconseguir situar la tenda on es van adquirir els productes en la localitat de Parla.

Dos familiars de la víctima entre els arrestats

Després de quasi un any d'àrdues investigacions, es va aconseguir determinar la implicació de nou persones en la mort violenta, entre els quals es trobaven dos familiars directes de la víctima. Finalment, després de la seua plena identificació, es va desenvolupar un operatiu que va transcórrer en tres fases, el 2 de juny, 14 de juny i 7 de juliol, saldant-se amb la detenció d'estes nou persones -set hòmens i dos dones-. Sis d'ells com a presumptes partícips d'un delicte d'homicidi, robatori amb violència, detenció il·legal i pertinença a grup criminal, mentre que els altres tres arrestats com a presumptes responsables dels delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal.

Ingressats a la presó

Així mateix, es van efectuar dos registres simultanis en la localitat d'Azuqueca d'Henares (Guadalajara), on van ser intervenuts dispositius electrònics, diversa substancia estupefaent i un arma d'aire comprimit, a més de produir-se les detencions dels principals investigats. Després de passar a la disposició de l'autoritat judicial, es va decretar l'ingrés a la presó provisional de tots ells.