Arrestat a Guadalajara

La Policia Nacional deté a un fugitiu reclamat en Perú com a autor de 10 assassinats

El pròfug formava part del denominat “Esquadró de la Mort”, grup il·legal de la Policia Nacional de Perú dedicat a executar extrajudicialment a supòsits delinqüents per a guanyar ascensos i condecoracions

Entre els anys 2012 i 2016, i després de falsejar informació d'intel·ligència, simulaven enfrontaments i abatien a persones innocents, fets pels quals li sol·liciten una pena de 35 anys de presó

11/10/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Guadalajara a un fugitiu buscat en Perú com a autor de 10 assassinats. L'arrestat és un exsuboficial de la Policia Nacional de Perú reclamat internacionalment per la comissió de 10 assassinats quan formava part d'un grup il·legal denominat “Esquadró de la Mort” dedicat, presumptament, a guanyar ascensos i condecoracions per als seus membres mitjançant l'execució extrajudicial de supòsits delinqüents.

La investigació va començar fa pocs dies quan els agents van rebre una sol·licitud de col·laboració per part de les autoritats judicials i policials de Perú, a través de l'OCN INTERPOL Madrid, per a realitzar gestions sobre la indagació del parador d'un pròfug a través de la corresponent Notificació Roja.

D'acord amb la informació inicial, al reclamat se li imputen l'assassinat de deu persones quan formava part del denominat “Esquadró de la Mort”. Segons les autoritats peruanes, el grup il·legal es dedicava a captar informants, pagats per l'organització, els qui incentivaven a delinqüents de nivell baix per a cometre delictes com a segrestos o robatoris milionaris, informació que després filtraven al grup policial. Així, els agents sorprenien als delinqüents per a abatre'ls a trets, informant posteriorment que els tirotejos havien sigut producte d'enfrontaments arriscats.   

Després de la informació, els investigadors van iniciar les gestions per a aconseguir la seua localització fins a descobrir que residia amb la seua família a Guadalajara. Finalment, la passada setmana era detingut als voltants del seu domicili i, posteriorment, va ser posat a la disposició de l'Audiència Nacional.