A la illa d'Eivissa

La Policia Nacional deté a un fugitiu cercat als Països Baixos per un robatori valorat en 72 milions de dòlars

El pròfug estava reclamat des de l'any 2005 quan va participar en el robatori, amb gran violència i utilitzant armes de foc, d'un carregament de joies i diamants

Havia modificat notablement el seu aspecte físic per evitar ser reconegut, no descartant que s'hagués fet retocs estètics

07/02/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a la illa d'Eivissa a un fugitiu al que li constava una ordre europea de detenció i entrega emesa pels Països Baixos per robatori amb violència i intimidació. L'arrestat va participar en el robatori de joies i diamants per valor de 72 milions de dòlars.

La substracció va tenir lloc el 25 de febrer de 2005 en l'aeroport de Schipol (Ámsterdam), quan el detingut al costat d'altres persones van robar gran quantitat de joies i diamants, per valor de més de 72 milions de dòlars. Els autors del robatori van utilitzar armes de foc i van utilitzar gran violència contra les seves víctimes per perpetrar els fets.

La recerca es va iniciar al novembre de l'any 2023, quan el FAST Països Baixos va posar en coneixement de la Secció de Localització de Fugitius, a través de la Xarxa ENFAST, que a la illa d'Eivissa podria trobar-se un fugitiu al que li constava una OEDE en vigor, emesa pels Països Baixos, per robatori amb violència i intimidació utilitzant arma de foc.

A partir d'aquest moment, els investigadors van centrar les gestions a localitzar al sospitós pel que agents de la Secció de Localització de Fugitius es van desplaçar a Eivissa. Després d'una exhaustiva cerca va ser localitzat en una vila de la illa i, finalment, en la tarda d'ahir era detectat quan abandonava el domicili a bord d'un vehicle en el qual anava com a copilot.

Més jove i més prim

Després de diversos quilòmetres de seguiment, els agents van donar l'alt al vehicle tallant el pas al mateix amb tres vehicles i van procedir al seu arrest. Els investigadors van observar el seu gran canvi físic en comparació de les fotografies de les quals disposaven. L'arrestat tenia una aparença molt més juvenil i més prim, no descartant la possibilitat que s'hagués realitzat alguns retocs estètics per canviar el seu aspecte i no ser fàcilment reconegut.

Una vegada arrestat va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.