Grande-Marlaska presideix la primera reunió de la comissió que organitza el bicentenario de la Policia Nacional en 2024

En la reunió s'ha aprovat el logotip commemoratiu, que simbolitza la vinculació de la Policia Nacional amb la bandera d'Espanya

11/01/23

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha presidit aquest dimecres a la seu de la Direcció general de la Policia la sessió inaugural de la Comissió Nacional per a la commemoració del bicentenario de la Policia Nacional, un òrgan col·legiat interministerial que impulsarà i coordinarà totes les activitats que celebrarà el bicentenario del cos en 2024.

En aquesta primera sessió, celebrada a la seu de la Direcció general de la Policia, s'ha aprovat, entre altres elements, el logotip commemoratiu de l'esdeveniment, que simbolitza la vinculació de la Policia Nacional amb la bandera d'Espanya.

El logotip, dissenyat per policies, integra quatre símbols fonamentals: l'escut de la Policia Nacional, l'ensenya nacional i dos elements que representen el 200 aniversari i la intemporalidad de la missió de la Policia Nacional.

El logo s'inspira en la cinta de Moebius, que fa referència a l'eternitat, en una clara analogia del servei permanent a qualsevol moment i lloc de la Policia Nacional cap als ciutadans. La utilització de la bandera d'Espanya representa a els qui serveix la Policia Nacional, és a dir, al conjunt del país i als ciutadans.

La primera sessió de la Comissió Nacional ha presentat també els actes que commemoraran el bicentenario de la creació de la Policia General del Regne, antecedent històric de l'actual Policia Nacional, i que inclouen exposicions, concerts i activitats culturals.

ESDEVENIMENT D'EXCEPCIONAL INTERÈS PÚBLIC

En la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2022, es va declarar aquesta celebració de commemoració del 200 aniversari de la creació de la Policia Nacional com a “esdeveniment d'excepcional interès públic”. Posteriorment, mitjançant Reial decret 665/2022, d'1 d'agost, es va crear i va regular la Comissió Nacional, sota la presidència dels Reis i com a òrgan col·legiat interministerial adscrit al Ministeri de l'Interior.

En aquesta primera sessió, presidida pel ministre de l'Interior, han participat per part de l'Administració, el secretari d'Estat de Seguretat, el director general de la Policia, la sotssecretària del Ministeri de l'Interior, la directora general de Serveis del Ministeri de la Presidència, la directora general del Servei Exterior del Ministeri d'Afers exteriors, la directora general per al Servei Públic de Justícia del Ministeri de Justícia, la directora general de Racionalització i Centralització de la Contractació del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, la directora general de Suport a les Víctimes del Terrorisme del Ministeri d'Interior i el director general de Patrimoni Cultural i Belles arts del Ministeri de Cultura i Esport.

També han assistit el rector de la Universitat de Salamanca, el vice-rector de Política Econòmica de la Universitat Complutense de Madrid, el president de la Fundació Policia Espanyola, el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l'acadèmic secretari de la Real Acadèmia de la Història, el policia nacional medallista olímpic Saúl Craviotto i, com a secretari del Ple d'aquesta Comissió Nacional, l'assessor executiu de la Direcció general de la Policia.